Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

joserpor

23. 10. 2012 22:45
Ty, Josefe Kuklo, nemáš pravdu

já jsem prožil v reálném socialismu 40 let, a říkám nikdy více. Byla to doba marasmu, přetvářky,šedi, beznaděje ale tvoje vyprávění je na hony skutečnosti vzdálené. Marasmus komunismu nelze dokladovat na nepřívětivě se tvářících prodavačkách, ten marasmus byl v podstatě života.

Já jako  typickou charakteristiku uvádím cenzuru ne na politické záležitosti, ale na vraždy a sebevraždy. Nesmělo se psát o vraždách a sebevraždách, protože socialismus byl dokonalý  lidský systém, kde žili jen šťatstní lidé bez vražd a sebevražd - tak pokrytecký sysém to byl.

Prosímtě, piš třeba o lásce, ale ne o reálném socialismu, to musel prostě člověk zažít §

0 0
možnosti
VK

puoyt

23. 10. 2012 20:11
Dalsi jedna tva lez o minulosti

urychluje proces k uplnemu vitezstvi komunistu v Cesku;-D

1 0
možnosti
JK

kotja

23. 10. 2012 15:58
ZLATÝ VĚK

JE TEĎ, CHCE TO JEN TROŠKU SNAHY.

0 0
možnosti

dva mraky

23. 10. 2012 13:48
Ano máte to dobře

Nadpis koresponduje docela dobře s obsahem článku.;-D

Co je to medvědí služba víte?

1 0
možnosti
X

xychteen

23. 10. 2012 12:38
Krásné... ještě byste měl uvést nějaké zdroje

:-)

Nemůžu si pomoct, ale při čtení se mi "vybalila" povídka od Krystyny Žiwulské (pozor, pro mnohé určitě děsná komunistka :-)), v níž na besedě diskutéři rozeberou nový román "Cyklisté" a když se naštvanej autor na konci zeptá, kdo to vlastně čet, tak se zjistí, že nikdo

:-P

Osobně bych se radši staral o to, co je a co bude - hlavně, kdybych byl tak mladej jako autor. Při retro pátrání "kdo za to může" se totiž dá poměrně snadno dostat až ke starým Římanům... :-) Pěkný den všem.

2 0
možnosti
PJS

pes jitrničku sežral

23. 10. 2012 12:11
vymyslene nesmysly

Kuprikladu se studiem. Tehdy vystudoval vysokou skolu i disident Vondra. Technicke a prirodovedne obory nebyly lukrativni ani driv a ani ti komunisti nebyli az tak blbi aby zde plytvali talenty.

Dnes je tam situace horsi - system je zamerne nastaveny tak aby se uroven skol snizovala a snizovala a trpi tim i ty techniky.

3 0
možnosti
VS

Astaroth

23. 10. 2012 13:00
Re: vymyslene nesmysly

Pravda je, ze burici a vlasatci na atraktivni prava, nerkuli fakultu zahranicniho obchodu nesli, ze. Ale pokud byli zdatnymi statiky ci konstruktery, urcite nejakou zastrcenou techniku v Kosicich nebo Ziline potickoucku udelat mohli. R^

0 0
možnosti
H

hafusak2

23. 10. 2012 10:36
Tyhle "obchody pro straníky"

jsou stejně hezky vymyšlená věc. Můžete i autore napsat adresu alespoň jednoho z nich? ;-D

4 0
možnosti
P

pesimistafurt

23. 10. 2012 11:12
Re: Tyhle

nemůže, protože je to jen pěkné ideologické heslo

1 0
možnosti
VK

bloger-Vladimír Kroupa

23. 10. 2012 10:34
Zase jeden, co socík nezná ani z kočárku...

Mladý muži, plácáte jeden nesmysl přes druhý. Něco tam máte pravdivé, ale je toho málo. Jídlo BYLO kvalitnější, ne že ne,  a víte proč? Protože v podstatě většina potravin neměla nic společného  s konzervanty a jinými pochutinami, kterým dnes říkáme "éčka". Když jste si koupil sýr, nebylo možné, aby vám vydržel měsíc v lednici, za tři dny byl plesnivý. A víte proč? Protože byl ČERSTVÝ! Zrovna tak mléko a výrobky z masa. Když jste si koupil i toho pitomého buřta, tak jste věděl, že je z masa a ne ze soji. A závěrem, vážně si myslíte, že ten dnešní režim je jiný, co se týká podlézání, korupčení a zlodějen...? Člověče, vy asi žijte na nějaké jiné planetě...

3 0
možnosti

Bára33

23. 10. 2012 10:59
Re: Zase jeden, co socík nezná ani z kočárku...

Mýtus o tom, že za socíku byly potraviny zdravější, je jeden z nejhouževnatějších, protože ho bohužel podporují i média (spíš z blbosti autorů než ze zlé vůle). Jak už jsem psala někde dole v téhle diskusi, na rozdíl od dneška, kdy je část potravin "jen" nekvalitní, byly tehdy skutečně jedovaté. Pole se přehnojovala, a to často látkami, které byly na Západě už dávno zakázené, totéž platilo o nátěrech s bifenyla (kravíny apod). Jenže tyhle jedy byly bez chuti, psát se o nich nesmělo, takže o nich většina populace nevděděla. Proč myslíte, že se nám po r. 89 tak skokově zvýšil průměrný věk dožití? Protože jsme přestali jíst a dýchat jedy.

No a co se týká "éček", zeptejte se nějakého odboríka - za prvé jsou cca 2/3 z nich přirozenými přírodními látkami, a ta třetina, co opravdu může způsobovat nějaké problémy, je ve srovnání s ítm, co bylo v potravinách v 70. a 80. letech, nečkodným čajíčkem

2 0
možnosti
P

pesimistafurt

23. 10. 2012 10:18
malý dotaz, mladý muži,

z vašeho textu vyplývá, že i na každé vesnici byly dva obchody - jeden pro straníky, druhý pro ostatní; je tomu skutečně tak?; já si to nemohu pamatovat!

2 0
možnosti
Č1PŽ

číslo 10 pořád žije

23. 10. 2012 10:04
Asi se tohle bude

špatně číst nové kapitalistické generaci, Klausovo dětem, ale je to pravda nic s tím nenadělají: Když za drátama bylo vždycky vidět, jak se v kapitalistických zemích krásně žije, jak je všeho dost apod, tak si nikdo neuvědomil, že je to všechno na dluh. A ty dluhy je dneska dohnaly, proto také ty hospodářské recese, bankroty států apod. My, kteří jsme neměli v roce 1989 dluh žádný, nebo zanedbatelný, jsme se budováním kapitalismu, díky ekonomickému analfabetovi dostali až na dluh 1,71 bilionu a každým dnem ten dluh roste. Nejen dostatek banánů a toaletního papíru je měřítkem životní úrovně.

3 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 830x
Mladý člověk zajímající se o okolní svět a člen dozorčí rady občanského sdružení ProtiAlt

Josef KuklaVytvořte si vlastní štítek