Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Pane autore, očividně vám není známa česko-německá deklarace z roku 1997, ve které česká strana jasně vyjadřuje politování nad příkořim proti nevinným lidem. Zločiny během odsunu nehájí snad nikdo a ani nebyly obsahem Benešových dekretů.

2 0
možnosti
JK

J29o33s25e26f 50K35u59k81l49a

22. 1. 2013 12:35

Ano, o tom vím. Jde ale o to, že společnost jako taková se s tím ještě nevyrovnala.

0 0
možnosti
Foto

K tomu svědectví pana Přemysla Pittera je dobré přečíst si následující: http://praguecoldwar.cz/reakce_premysla_pittra.htm

Z tohoto materiálu vyplývá, že se pro ty německé děti i z české strany něco dělalo. Ten internát byl zrušen hned v srpnu 1945, a jejich stav byl zapřičiněn tím, že dostávaly potravinové dávky dle dekretu prezidenta republiky v tomtéž rozsahu jako židovské děti. Tedy ti Němci jedli polévku, kterou si sami navařili.

Když bohaté Německo plundrující celou Evropu nebylo schopno dát více židovským dětem, tak proč se máme kát za to, že zplundrované Československo nebylo schopno dát více.

Sám pan Pitter říká, že v dané situaci jsme nebyli schopni pro ty Němce více udělat.

A ta zásobovací situace v létě 1945 byla vážně příšerná. Viz vzpomínky Marcii Daventportové. A vyhlídky do budoucna ještě horší, pole neosetá.

3 1
možnosti
Foto

Jen zapomínáte, že během války i po válce bylo na venkově jídla dost. Onen nedostatek v distribuci nebyla jen neschopnost v režii NV, které vedli všelijací lumpové a nahradily místní správy státní moci, ale zabrání všech potravinových skladů našimi sovětskými osvoboditeli, které jsme nakonec museli i živit.

0 0
možnosti

Hochu okupace je zlá věc a přináší nenávist a zlo!

Lituji excesů, ale nelituji odsunu těch, kteří se přihlásili k Německé Říši.

Toho svinstva, vraždění a útisku bylo na straně okupantů mnohem více!

Za okupaci může Německo a bez okupace by nebylo zla, nenávisti a nářku,

ani na straně Němců. Nebyl by ani žádný odsun!

Za tu zlobu, nenávist a excesy dotčených, nemohou Češi, vyprovokovali si je totiž, němečtí okupanti svými činy sami, lituji!  Je nesmyslná hloupost vytahovat otřesné jednotlivosti. Bylo to zlé pro Čechy i pro Němce a žádná omluva bolest nikomu nezmění. To není nezhojená rána, to je historie a výsledek německé okupace! Mír a přátelství do budoucna, je jediný lék!

3 2
možnosti
MM

Člověk se vyléči tehdy, když si tu ránu ošetři, to znamena, že si na ni musí znovu sáhnout. To Vám řekne každý lékař a každý psycholog doporučí.

To, co tvrdíte "Je nesmyslná hloupost vytahovat otřesné jednotlivosti." je břitký cynismus, protože ty jednotlivosti se děly v mnohá Sudetských dědinách.

Je mi z Vás smutno.

2 2
možnosti
FL

karma. Za ten článek si to od zemanovců slíznete...

0 1
možnosti
JK

Už jsem docela zvyklý na to, že mě bude někdo pranýřovat.

0 0
možnosti
MM

Ano, mate pravdu. Jsou to zrůdná bílá místa Sudet. Naše dějiny o tom mlčí.

1 1
možnosti
Foto

Sidet? Mělo se tak dít na Vinohradech v Praze.

1 1
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 830x
Mladý člověk zajímající se o okolní svět a člen dozorčí rady občanského sdružení ProtiAlt

Josef KuklaVytvořte si vlastní štítek